یک وکیل دادگستری گفت: رسانه ملی با پخش برنامههای آموزشی و فرهنگی، مردم جامعه را با نحوه استفاده از شبکههای اجتماعی در حال گسترش آشنا کند.
«فرهاد شهبازوار» ،با اشاره به ضرورت پالایش محتوای مجرمانه در شبکههای اجتماعی، گفت: استفاده از فضای مجازی و اینترنتی در جامعه ما و در تمام دنیا تبدیل به امری رایج و همگانی شده که بعضاً در مواردی همین شبکهها ساعتها ذهن کاربر را به خود معطوف و مشغول میکنند.
وی ادامه داد: استفاده هدفمند هر فناوری سبب گسترش و رشد فضایل اخلاقی و علمی در محیطهای شخصی و جامعه میشود.
این حقوقدان تصریح کرد: در استفاده از فضای مجازی باید آسیبشناسان هم کارکردهای علمی، اخلاقی و هم کارکردهای غیراخلاقی و مجرمانه را مورد بررسی قرار دهند.
شهبازوار اظهارداشت: با توجه به این که هر از چند گاهی صحبت از فیلترینگ برخی از برنامهها و شبکههای اجتماعی در انبوه خبرهای کشور به گوش میرسد این سوال در ذهن مردم ایجاد میشود که هدف از این کار توسط قانونگذار و مسئولین چیست و آیا این کار محمل قانونی دارد یا خیر؟
وی افزود: مطابق با قانون اساسی کشورمان و قانون جرائم رایانهای مصوب سال 1388 در صورت کارکردهای غیراخلاقی و مجرمانه برخورد با این شبکهها و کاربران آن امری اجتنابناپذیر فرض میشود، از سرقت و کلاهبرداری تا جرائم علیه عفت و اخلاق عمومی و هتک حیثیت و نشر اکاذیب از مواردی است که در فضای مجازی امکان وقوع آن دور از ذهن تلقی نمیشود.
این حقوقدان تأکید کرد: مسئولین ذیربط ناگزیر از انسداد و عدم دسترسی و فیلترینگ این شبکهها هستند اما آنچه اصولیتر و کلانمحورتر از انسداد و فیلترینگ و مجرمانه پنداشتن استفاده از شبکههای اجتماعی است چگونگی آشنایی، آموزش و استفاده بهینه از این شبکهها در بین افراد جامعه و جوانان است که باید توسط کارشناسان علوم ارتباطات و جامعهشناسان این مسایل مورد بررسی قرار بگیرد.
شهبازوار در پایان خاطرنشان کرد: رسانه ملی با پخش برنامههای آموزشی و فرهنگی، مردم جامعه را با نحوه استفاده از شبکههای اجتماعی در حال گسترش آشنا کند.